čtvrtek 22. května 2008

Stalo se a stane se znovu


Mame tady dalsi mesic a situace se stale meni a meni. Eurozona je dle meho na vrcholu stejne tak jako boom CR se taky blizi pomalinku, ale jiste k bodu stagnace. Alespon z meho pohledu to tak vnimam.

SK zapasi zuby nehty aby mohla prvniho ledna 2009 ukazat, ze i stredni Evropa je konecne menove evropska. Snahy dosahnout toho v tomto obdobi jsou pochopitelne. Slovenska republika stoupa obrovskym tempem a I kdyz si vlada tento ukol dala jiz pred lety soucasna ekonomicka situace jim nahrava do karet. Nicmene stale si myslim, ze je to krok spatnym smerem. Alespon prozatim. Integrovani SK do platebniho eurosystemu je pochopitelnym lakadlem pro budouci potencialni investory, kteri se nebudou muset zajistovat proti menovym rizikum spojenych s investicemi do tohoto kraje.


Pan prezident zastava neustale nazor, ze situace ohledne globalniho oteplovani neni tak dramaticka, jak ukazuji snimky z filmu Al Gora. I kdyz s nim nejsem zcela za jedno, tak teorie diskontovani o kterou se opira ma neco do sebe a zcela od veci jiste neni.(autor nechova velke sympatie k Vaclavu Klausovi, pozn redakce :))

USA stale zapasi se svymi hypotecnimi problemy, ale ac to bude jakekoliv, tak slovo “recese ” u me proste neplati. Na recesi neverim a dle meho nazoru to jen jedna rafinovana, chytra finta, jak rict celemu svetu. PRODAVEJTE, PRODAVEJTE, PRODAVEJTE. Protoze my pak prijdem a budeme NAKUPOVAT, NAKUPOVAT, NAKUPOVAT a to za LEVNO! I prohlaseni Warrena Buffeta, ze nas ceka velmi krusne obdobi a ze je to daleko horsi nez si myslel nemusi znameta prave to co si skutecne mysli. Preci jen tento jiz nejbohatsi muz planety je tady od toho aby za levno nakoupil a za draho prodal. Aby uspokojil sve veritele. A cim levneji nakoupi tim lepe. Bude jiste zajimave sledovat, jak se bude dal sitace vyvijet, ale vim jedno. Velke bubliny prichazeji a zase odchazeji. Ekonomiky zpomaluji a zase zrychluji. A diky tomu, ze se neustale vyvijime, globalizujeme, tak narazy na nova uskali nejsou nicim prekvapivym.

The B-I-G one :)


Nedavno se mi podarilo zachytit velice povedenou vlnu formaci smerem nahoru. Objem investice cinil 1lot a vysledny take-pips-profit cinil 188pipsu. Jeden z prvnich vetsich obchodu, ktere se mi podarilo v posledni dobe vyuzit. Celkem se samozrejme mohlo jednat o uzasnych 420pipsu, ale to by byly vety opet typu:"KDYBY, COBY". Doufam, ze to muze byt patricna motivace pro ty, kteri neustale tapaji mezi financnikem a nicim, ze na obchodovani lze vydelat. Samozrejme se nejedna jen o jediny obchod, ale o serii continualniho vykazovani zisku. Tento obchod uvadim jen pro ilustraci, ze i po nekolika vydarenych mensich obchodech muze prijit jeden velky byk. Hlavne se nenechat strhnout davem!

NO BRAINWASHING. COMMON SENSE!


Microsoft chce koupit Yahoo za 45 miliard dolaru


Americký softwarový gigant Microsoft podal nabídku na převzetí internetové společnosti Yahoo za 44,6 miliardy dolarů (777,5 miliardy Kč). Společnost to oznámila v pátek.

Nasledujici graf ukazuje reakci trhu na tuto udalost. Nejedna se o zadnou zavratnou sumu na ktere se akcie Yahoo momentalne po tomto skoku nachazi, ale diky neustale se opakujicimu slabnuti americke ekonomiky tato zprava pomohla alespon jednotlivci. Na opacnem konci akcie Microsoftu mirne poklesly. Dle meho nazoru je krok ze strany Microsoftu zcela jasny. Player number one na poli vyhledavacu je neustale google, ktery v americe ukusuje vice jak 50% trhu. Pote co se Microsofti divize inet search prilis nedari a ani v minulosti prilis nedarilo se Microsoft rozhodl spojit sve sily a vyuzit tak post Yahoo v teto oblasti. Krize ve ktere se americka ekonomika nachazi je sice jeste stale velice zranitelna, ale i pres vsechny negativni nalady si Microsoft drzi svoji pozici a kormidlo se nevzdaluje prilis od kurzu jako u ostatnich titulu. Pro zminku napriklad Apple ztratil za posledni mesic jiz 50$ ze sve hodnoty.

Graf v momente vyhlaseni zpravy:

Emil Dockal - INVESTOR TEORETIK

Nedavno jsem hledal informace k jednomu fondu a pri svem hledani jsem narazil na velice zajimvy thread fora ako-investovat.sk/. Lide tam informuji o svych postrezich ohledne dobrych ci spatnych stranek zamerenych na investovani/spekulace a vseho dalsiho co souvisi s vydelanim hodne penez za sekundu setiny. Forum jsem rychle proletl a narazil na velice zajimave doporuceni. Nyni budu citovat uzivatele Ladis, ktery velice krasne a vystizne interpretoval jeho vnimani pana Emila Dockala.


"Nejznámější moravský teoretik-investor a autor knihy o akciích pro děti "Příručka investora 2000" na každodenně novém video http://www.dower.cz a je to horror , při korekcích mluví pan Dočkal vždy o krvi.
Mimo jiných moravských specialit prodává taky pan Emil Dočkal grafy akcií s indikátory , kde signály koupit a prodat jsou označeny smajlíky. Prý jsou ty grafy akcií za peníze lepší než ty grafy s indikátory zadarmo , protože ty grafy za peníze mají požehnání od pana Emila Dočkala a smajlíky :) a ty grafy zadarmo ne. Grafy s indikátory zadarmo pro burzu Praha Frankfurt New York Xetra na http://www.brokerjet.cz , pro burzu Frankfurt Xetra Berlin Mnichov Stuttgart New York na http://www.comdirect.de :(."

XTB - Nove instrumenty 2008


Dne 17.1.2008 informovala spolecnost XTB o rozsireni jejich instrumentu. Rozsireni se bude tykat predevsim nekolika menovych paru, indexu a komodit. Prvni dve rozsireni nejsou nijak uzasna, protoze k velikosti predpokladanych spreadu je s nejvetsi pravdepodobnosti nikdo realne obchodovat nebude. Posledni KOMODITNI rozsireni muze jiz vsak byt pro nektere obchodniky zajimave. Ta se rozsiri dne 22.1.2008 o CUKR, BAVLNU, KAKAO, KAVU, SOJOVY OLEJ, AMERICKY SOJOVY GRANULAT, RYZE, VEPROVE MASO, HOVEZI MASO.

Docela zajimavou zpravou muze byt i snizeni spreadu na nejcasteji obchodovanych parech. Zatim je znamo snizeni na 2spready u paru EUR/USD, ale v budoucnu se tato informace muze tykat i dalsich nejobchodovanejsich paru.

Vážená paní, vážený pane,

V noci z 21. na 22. ledna 2008 budou uvedeny v platnost nové instrumenty a niž š í spready (napr. EUR/USD 2 body) v rámci obchodní platformy X-Trader 4.0. Nové instrumenty budou k dispozici pro všechny reálné účty, tak rozšířené demo účty.


Jaké nové instrumenty budou k dispozici?

FX

EURHUF - Euro vůči Maďarskému forintu

USDHUF - Americký dolar vůči Maďarskému forintu

CADCHF - Kanadský dolar vůči Švýcarskému franku

CADJPY - Kanadský dolar vůči Japonskému yenu

EURNZD - Euro libra vůči Novozélandskému dolaru

AUDCAD - Australský dolar vůči Kanadskému dolaru

AUDCHF - Australský dolar vůči Švýcarskému franku


Akciové indexy

BOVESPA - Nástroj, jehož cena vychází z kotace indexu Bovespa na brazilské burze

BUX - Nástroj, jehož cena vychází z kotace indexu BUX na maďarské burze

EUROSTOXX50 - Nástroj, jehož cena vychází z kotace indexu Eurostoxx 50

SMI - Nástroj, jehož cena vychází z kotace indexu SMI na švýcarské burze

SPMIB - Nástroj, jehož cena vychází z kotace indexu S&PMIB 40 na španělské burze


Komodity

viz. zminovane


Jak si zobrazit kompletní nabídku instrumentů?

V případě, že již disponujete reálným účtem, nebo rozšířeným demo účtem je nutné si zobrazit kompletní nabídku instrumentů v okně Trh .


Věříme, že nové produkty a změny Vám zpříjemní obchodování na mimoburzovním trhu se společností X-Trade Brokers Česká republika.

S přáním hezkého dne,


X-Trade Brokers Česká republika

International Business Center

Pobřežní 3, 186 00 Praha 8

tel. +420 224 832 656

fax. +420 224 832 651

Organizace casu - I.dil


Dnes se podivame na trosku odlisne tema a to metody time-managementu nebo-li cesky planovani casu. Nevim jak vy, ale me nekdy dela strasny problem vubec s necim zacit. Prace se zda byt hromady, ale clovek nevi z jakeho konce by to mel uchopit. Na internetu je samozrejme spousta navodu a rad, ale cloveku se je ani kolikrat nechce vyhledavat. Kazda metoda ma ve sve podstate vlastni pravdu, ale ted uz je jen otazkou, jak Vam tato pravda vyhovuje. Mne osobne zaujala metoda GTD od Davida Allena. Ten ve sve knize „Getting Things Done“ vysvetluje, jak by jsme meli na povinnosti nahlizet.